ceturtdiena, 2010. gada 2. decembris

INFO - kur dabūt Ziemassvētku eglīti?

FOTO: Marika EglīteTuvojas Ziemassvētki (ja kāds vēl nav pamanījis, pēc pirmās svecītes Adventa vainagā, mūzikas radio stacijās un lielveikalos, vai pēc sniega laukā)!
Manuprāt, lieliska ģimenes tradīcija ir (varētu būt) došanās pēc Ziemassvētku eglītes uz mežu. Mēs ģimenē vēl gan neesam to praktizējuši, bet šķiet, ka varētu būt laiks to sākt darīt. Taču vienmēr ir aktuāls jautājums, kur tad ir atļauts cirst eglīti? TV un radio skandina noteikumus, kur un kādas eglītes drīkst ņemt un vienmēr ir šis teikums: "Pirms tam pārliecinieties, vai mežs ir valsts īpašumā?" Bet kur tad to var pārbaudīt???
Beidzot (vismaz iepriekš es nezināju, ka būtu) ir internetā atrodama karte ar šo informāciju (tur arī ir visi noteikumi un parametri, kādiem jāatbilst eglītei).
Tikai šeit daži komentāri - lūdzu necentieties nocirst kādu eglīti tur, kur uz kartes ir eglītes simbols. Tie ir eglīšu pārdošanas punkti. Lai redzētu, kurā vietā drīkst cirst eglīti, ir jāpietuvina karte vismaz līdz 4. tuvinājumam un tad ar tumši zaļo atzīmētā teritorija ir atļautā.
Nu tad - let's go for it!

Nav komentāru: