trešdiena, 2011. gada 19. janvāris

PĀRDOMAS - mediju ietekme uz bērniem (un mums)

Šis man bija kaut kas šokējošs. Pat līdz galam nezinu, ko par to domāt, bet pierādījumi šķiet acīmredzami. Brīžiem šķiet, ka viņš pārspīlē, bet kādēļ gan, lai viņš to darītu? Paldies Matīsam Dravniekam, kurš draugos dienasgrāmatā ierakstīja par šo.

Video ir garš ~80 min, bet iesaku to noskatīties katram, bet jo īpaši tiem, kas esat vecāki. Es nenožēloju, ka veltīju tam laiku. Bet video ir jāskatās, to nevar klausīties - ir jāredz arī bildes.

Bet īsumā - video ir par to kā ir 'uzbūvētas' cilvēka smadzenes un to kā mediji (reklāmas, plakāti, multenes bērniem (!), u.c.) ietekmē mūs.

Priecāšos dzirdēt komentārus/viedokļus.

Video Nr.1


Video Nr.2


Video Nr.3


Video Nr.4


Video Nr.5


Video Nr.6


Video Nr.7


Video Nr.8

1 komentārs:

Unknown teica...

Man liels prieks, ka Tev video noderēja. :) Pēc video noskatīšanās sapratu Savamana vārdus:
13Netaupi savam bērnam pārmācību, jo, ja tu viņu pērsi ar rīksti, tad tādēļ jau tu viņu nenositīsi.
14Tu viņu pērsi gan ar rīksti, bet tu izglābsi no nāves viņa dvēseli. (Sal.pam. 23:13-14)
Piemēram:
Bērns aizskrien viens pats uz lielceļu. Tu viņu atnes atpakaļ un paskaidro, lai pats vairs tur neiet, jo tur ir bīstami. Tā bērns spītīgi atkārto 3 reizes. Bērna nepaklausības dēļ Tu tam iedod pērienu. Liekas necilvēcīgi, BET! Pēriens ir ar lielu emocionālu stimulāciju veikta darbība, līdz ar to tam bērnam smadzenēs īsā laikā izveidosies nervu stiegra kurā ir informācija: neiet uz lielceļu, jo tur ir bīstami. Bet jāatceras, ka pērienu bērnam jādod ar skaidru paskaidrojumu par ko tas to ir nopelnījis, nevis impulsīvi uzreiz tam sist. Cik brīnišķīgs ir Dieva Vārds! Lai Dievs svētī.