ceturtdiena, 2009. gada 9. aprīlis

INFO - Lieldienas Mateja draudzē

Avoti: matejs.lv, diena.lv
Zaļajā ceturtdienā, 9. aprīlī, plkst. 20:00 Rīgas Mateja baznīcā (vienkārši sakot - Matejā), Matīsa ielā 50b (karte), notiks Arta Gāgas oratorijas "Consummatum Est!" (Viss piepildīts!) pirmatskaņojums. Tas ir autora īpaši šī gada Lieldienu laikam sarakstīts darbs kamerorķestrim, jauktajam korim un solistiem. To atskaņos pats komponists, Mateja draudzes kamerorķestris un kamerkoris "Matejs" (kurā gods dziedāt ir arī man). Diriģents Māris Dravnieks. Par to pat raksta Diena...

Lielajā piektdienā, 10. aprīlī, plkst. 19:00 Matejā notiks Lielās piektdienas dievkalpojums arī ar Arta Gāgas oratorijas "Consummatum Est!" atskaņojumu. Vēl programmā arī Ingmara Zemzara kantāte "Tā Kunga krusts" (diriģente Rudīte Tālberga, ērģelniece Marta Ozoliņa).

Lieldienās, 12. aprīlī, plkst. 7:00, 9:30, 11:30, 14:00 Matejā notiks Lieldienu dievkalpojumi:


Pl. 7:00 – Kristus Augšāmcelšanās rīta agrais dievkalpojums.
Runā mācītājs Pēteris Eisāns. Piedalās Pielūgsmes koris, diriģentes Zane Stafecka un Līga Lagzdiņa, pielūgsmes vadītājs Māris Dravnieks.

Pl. 9:30, 11:30 un 14:00 – Kristus Augšāmcelšanās svētku dievkalpojumi.
Runā Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis.

Pl. 9:30 un 11:30 – Z. Malinanskaites "Mesa". Piedalās Mateja draudzes koris, Pielūgsmes koris, kamerkoris, kamerorķestris. Diriģenti Rudīte Tālberga un Māris Dravnieks.

Pl. 14:00 – pielūgsmes vadītājs Kristaps Tālbergs.


Artis Gāga ir vairākkārtējs Latvijas mūzikas ierakstu Gada Balvas ieguvējs. Saksofonists absolvējis Latvijas Mūzikas akadēmiju un savu talantu izkopis arī Parīzē un Ņujorkā. Savā jaunradē allaž atļāvies spert soļus ārpus klasiskās mūzikas rāmjiem, eksperimentējot ar mūzikas stiliem un izkopjot improvizācijas mākslu.

Izdotie ieraksti: oriģinālmūzika albumā "Muzikālās impresijas: Zīmējumi Debesīs", klasiskās mūzikas opusu aranžējumi albumā "Duende" (kopā ar kontrtenoru Sergeju Jēgeru), latviešu tautas dziesmu apdares saksofona un ritma grupas saspēlē albumā "Tumša nakte, zaļa zāle".

Kamerkoris "Matejs" izveidots 2003. gadā. Piedaloties starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā "Sudraba zvani 2009", koris ieguvis 1. pakāpes diplomu. Kori vara diriģenti Rudīte Tālberga un Māris Dravnieks.

2 komentāri:

viuks teica...

Dienvkalpojums ir dievkalpojums dienvidnieku stilā?

Andrejs teica...

Jā, gan tas, ka dienvidnieku stilā, gan tas, ka pa dienu - nu daudz maz 19:00.
(Paldies par aizrādījumu! Tiks izlabots!)