sestdiena, 2008. gada 4. oktobris

PĀRDOMAS - Bizness vai draudze

Piektdien biju vienas dienas konferencē "100 veidi kā piesaistīt ziedojumus".
Vins ritīgi interesants teikums man palika prātā. Viena Swedbank pārstāvja prezentācijā bija šāds teikums:
"Savus ieguvumus dalot ar sabiedrību tās kopējo problēmu risināšanā - tas nozīmē būt sociāli atbildīgam, attaisnot sabiedrības cerības un ietekmēt sabiedrības procesus"
Ja domājam par draudzi, tad vai nav līdzīgi?
Savus ieguvumus [to, kas draudzei ir - Labā vēsts par Kristu] dalot ar sabiedrību tās kopējo problēmu risināšanai [tas man šķiet ir draudzes pienākums un vins no uzdevumiem - risināt sabiedrības problēmas] tas nozīmē:
- būt sociāli atbildīgam [vēlreiz - ja nu kādam būtu jārūpējas par sociālo jomu, tad tai būtu jābūt draudzei]
- attaisnot sabiedrības cerības [manuprāt, arī sabiedrība gaida, kad draudze uzņemtos atbīldību]
- un ietekmēt sabiedrības procesus [ne tik daudz ietekmēt, lai iegūtu varu, bet kad draudzes viedoklis tiktu ņemts vērā un uzklausīts].

Tad nu ir jautājums - ja biznesa kompānijas ir saredzējušas šo par iespēju sevi parādīt sabiedrībai no pozitīvās puses, vai vēl vairāk draudzei nebūtu jābūt labākam piemēram sabiedrībā? Atkal, ne jau, lai būtu piemērs, parauga pēc, bet gan tādēļ, ka draudzei ir labākis ko sabiedŗibai dot un kas tai ir nepieciešams - Kristus vēsts. (Turklāt draudzei ir labākais PR Speciālists ;) )

1 komentārs:

Anonīms teica...

swesais
Tātad tomēr arī sutānā tērptie nemāk par brīvu strādāt!!!
Kādus pāris simtu gadus atpakaļ draudzes(baznīcas) jau bija uzņēmušās risināt sociali ekonomiskos procesus. Nekas labs nesanāca.Labāk tomēr nevajag.Palieciet, kur esat esat, un godīgi pildiet jūsu ''entertainment'''lomu!!!
p.s. noskaties http://video.google.com/videoplay?docid=7065205277695921912