piektdiena, 2009. gada 9. janvāris

PĀRDOMAS - Dievam ir citas prioritātes...

Iespējams skaļš apgalvojums, jo kurš gan var spriest kāds ir Dievs un teikt Viņš ir tieši tāds vai tāds un domā - to vai šo? Arī es to nevaru un tādēļ šī ir manas skaļas pārdomas, par to, ko pēdējos mēnešus atkal un atkal esmu domājis par apkārt notiekošo un par to domājot, man ir nākusi prātā šī doma/secinājums: „Dievam ir citas prioritātes”...
Citādākas nekā kam? Protams – mums cilvēkiem (vismaz to varu teikt par sevi)...
Dieva prioritāte ir attiecības ar Viņu.
  • Visā pasaulē un īpaši Latvijā ir slavenā krīze... Varētu jautāt – kādēļ mums tāds sods? Mēs jau varam sūdzēties par mūsu valdību, bet Bībele māca, ka valdība ir iecelta no Dieva. Varbūt, ka mums tieši ir vajadzīga šāda valdība, lai mēs pamostos no mūsu mantkārības un pievērstos atkal Dievam („Neviens nevar kalpot diviem kungiem: vai viņš vienu ienīdīs un otru mīlēs, jeb viņš vienam pieķersies un otru atmetīs. Jūs nevarat kalpot Dievam un mantai.” Mat. 6:24)
    Nesens raksts no „New York Times” vēsta „Slikti laiki piesaista lielākus pūļus uz draudzēm” (Ok, raksts iz ASV, bet tur jau arī tā finansiālā stabilitāte nav tā labākā).
  • Varbūt Tavs uzņēmums ir bankrotējis vai tu esi darbu pazaudējis. Nav vairs ienākumu avota un jājautā – Dievs, kādēļ Tu to pieļāvi? Kāds labums no tā, ka es savu ģimeni vairs nevaru pabarot? Varbūt labums jau ir noticis – tu esi saucis uz Dievu, tu esi jautājis Viņam – tu esi pievērsies Viņam. Varbūt Dievs grib pabarot tavu ģimeni. Varbūt Viņš vēlas parādīt savu labvēlību uz tevi.
  • Varbūt tavs uzņēmums tūlīt, tūlīt bankrotēs vai tu esi atlaižamo sarakstā, bet tomēr uzņēmums nebankrotē vai tevi tomēr neatlaiž. Tu vari slavēt Dievu un pateikties Viņam. Atkal – tu esi vērsies pie Viņa...
  • Varbūt tu pēkšņi esi iekļuvis lielā nelaimē vai saslimis. Mateja draudzē mēs lūdzam par kādu vīru, kurš 7 nedēļas pēc nelaimes gadījuma ir nogulējis komā (šeit blogs). Tur tā situācija ir ļoti smaga, jo tieši šajās dienās viņa sievai piedzima meitiņa un tas viss kopā ir ļoti smags pārbaudījums šai ģimenei. Kādēļ tādas lietas notiek? Es nezinu, bet es zinu, ka draudzē mēs esam daudz par to lūguši, daudzi ir gavējuši, ir vākts ziedojumi, lai atbalstītu ārstēšanos un arī ģimeni tagad, kad ir piedzimis bērniņš. Pāris dienas atpakaļ es saņēmu ziņu, ka šis vīrs ir pamodies no komas (pēc 7 (!!!) nedēļām). Protams, mēs nezinām, vai tas ir lūgšanu cēļ, mēs arī nezinām, kāds būs turpinājums, bet mēs slavējam Dievu un pateicamies Viņam par to, ko Viņš ir darījis.
Kādēļ citiem Viņš ļauj zaudēt darbu un citiem nē? Kādēļ citiem notiek lielas nelaimes un citiem, ne? Dievam ir citas prioritātes... Dievs lieto notikumus kā instrumentus, lai veidotu attiecības ar cilvēkiem (jautājums – vai mēs to saredzam?), jo Viņam ir tikai viens vienīgs mērķis visā, ko Viņš dara – attiecības ar mums. Dieva darbībai ir viens fokuss. Viss pārējais ir tikai līdzekļi.

Turpinājums sekos....

Nav komentāru: