pirmdiena, 2009. gada 27. jūlijs

OFF-TOPIC - Ceļojums uz/pa Kuršu kāpu

Ja pagājušajā gadā devāmies pie ziemeļu kaimiņiem apskatīt viņu perimetru, tad šogad nolēmām doties uz dienvidu pusi - uz Lietuvu un apskatīt daudz slavēto, bet maz redzēto Kuršu kāpu...

Mūsu maršruts izskatījās šādi:

Apskatīt lielāku skarti


Ceļojums ilga 3 dienas (2 naktis). Nakšņojām Palangā un Nidā.
Sākumā bija domāts, ka otro nakti pavadīsim Klaipēda, jo bija dzirdēts, ka Nidā ir ļoti dārga palikšana, taču, kad redzējām pašu pilsētiņu, tad sapratām, ka nākošajā dienā būs jāturpina apskate un tādēļ palikām turpat.

Ceļojumu pārāk neplānojām. Palasīju dažus ceļojumu aprakstus draugiem.lv, kuros gruvām tikai apstiprinājumu tam, ka tur ir jābūt forši. No vienas klases ekskursijas man ļoti labi prātā palicis brauciens uz Palangu, tādēļ gribēju arī šoreiz turp aizbraukt, turklāt sieviņa nebija vēl šo pilsētu redzējusi. Arī šoreiz pilsēta mūs nepievīla. Bija forši! Interesanti, ka braucot uz Palangu brīžiem tā gāza lietus, ka likās - jāstājas malā, jo redzēt neko daudz nevarēja, bet izkāpjot Palangā ārā no mašīnas, lietus bija mitējies, spīdēja saulīte un visa ceļojuma laikā tā arī mūs lietus nepatraucēja (izņemot 2. naktī, kad gulējam jumta stāvā un lietus skaļi sitās pret jumta logu, bet pa dienu atkal bija labs laiks).

Diena, kad bijām Palangā, bija mūsu 2. kāzu jubileja, tādēļ nemeklējām vislētāko variantu (tur ļooooti daudz cilvēku stāvēja ielas malā un piedāvāja īrēt privātas istabiņas). Iegājām vienā diezgan normālā (izskatījās jauns un bija arī - darbojās tikai 2. sezonu) hotelītī (Kerpe), apvaicājāmies par cenām un teicām, ka iesim vēl paskatīties. Tajā brīdī uzreiz mums piedāvāja atlaidi un tas uz mums iedarbojās - paņēmām istabiņu un nenožēlojām.

Dažas fotogrāfijas no visa, ko redzējām var apskatīt zemāk atrodamajā 'slide-šovā'



Kuršu kāpa. Pārbraucot ar prāmi no Klaipēdas uz Kuršu kāpu, uzreiz devāmies uz Delfināriju. Bijām pirms 3 gadiem jau tur bijuši, bet tik un tā bija forši paskatīties. Aizgājām arī paskatīties Jūras muzeju.

Tad tālāk devāmies "uz leju", bet bez lieliem un īpašiem pieturas punktiem. Piestājām pie jūras un pameklējām kādus dzintariņus. Šķiet, ka atradām :)
Un vēl piestājām kādā pilsētiņā papusdienot un tad jau atkal tālāk devāmies uz leju ar mērķi apskatīt Nidu.

Par Nidu. Ļoti skaista pilsētiņa, kur var doties romantiskās pastaigās gar krastu. Daudz skaistu mājiņu, no kurām liela daļa bija noīrējamas. Jāsaka, lai arī bijām darba dienā, tomēr vietu, kur pārnakšņot, atrast bija pagrūti. Arī cenas nakšņošanai bija diezgan augstas, bet, kā mēs spriedām, vai nu tai pilsētiņā esi zvejnieks, vai arī strādā uz tūristiem. Citu lietu tur šķiet, ka īsti nav ko darīt. Un ja arī pie šīm cenām ir grūti atrast vietu, kur pārnakšņot, kādēļ laist cenas zemē? :)

Jāatzīmē arī, ka lai nokļūtu Nidā jārēķinās ne vien ar tēriņiem par pārcelšanos ar prāmi (52 Lt = ~10 Ls), bet arī ar 20 Lt (~4 Ls) maksu par iebraukšanu 'dziļāk' Kuršu kāpā. Taču tas noteikti ir tā vērts.

Mēs tur vēl atgriezīsimies! :)

Atpakaļceļā uz mirkli iebraucām Šauļos nedaudz pastaigāties, jo bijām vairākas stundas no vietas braukuši. Tad arī pa ceļam uz Rīgu, iebraucām apskatīties Krustu kalnu. Tas arī iespaidīgs - man lika domāt par daudzajiem cilvēkiem, kas veidojuši krustiņus un nesuši tur kā savu pielūgsmi Tam Kungam. Iespaidīgi!

1 komentārs:

Anonīms teica...

iemacijusies daudz