otrdiena, 2007. gada 16. oktobris

IT - Atklās pirmo bezmaksas «wi-fi» ielu Latvijā

Avots - apollo.lv
Laimīgie jelgavnieki....

Nākamās nedēļas ceturtdienā īpašā svētku ceremonijā Jelgavā, K. Barona ielā, datortehnoloģiju uzņēmums SIA «NDD» atklās bezmaksas «wi-fi» piekļuves zonu. Tas ir pirmais gadījums Latvijā, kad bez papildu maksas tiks nodrošināts pastāvīgs publiskais bezvadu interneta pieslēgums vairāk nekā vienā ēkā.

Bezvadu interneta pieslēgums Latvijas informācijas tehnoloģiju jomā attīstījies dažādos virzienos — tiek piedāvāti gan risinājumi mobilo telefonu lietotājiem, gan arī stacionārie risinājumi krogos un kafejnīcās, tomēr lielākoties attīstība vērojama vienīgi galvaspilsētā, teikts paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem. Ārpus Rīgas «wi-fi» pieslēgumu nodrošinot tikai daži uzņēmumi, un arī tādos gadījumos tas izmantojams vienīgi par papildu samaksu.

Pirmajā posmā «wi-fi» interneta pieslēgums tiks piedāvāts K. Barona ielas posmā no Mātera līdz Pulkveža O. Kalpaka ielai, un tas tagad jau esot pieejams K. Barona un Uzvaras ielas krustojumā.

«Wi-fi» ir bezvadu internets, kas ļauj pieslēgties ātrgaitas internetam. Lai varētu izmantot «wi-fi» bezvadu internetu, portatīvais dators jāaprīko ar standarta bezvadu interneta tīkla karti un jāuzstāda vajadzīgā programmatūra. Jaunākajos portatīvo datoru modeļos parasti gan karte, gan programmatūra jau uzstādītas, tāpēc «wi-fi» pieslēgumu varēšot izmantot nekavējoties.

Nav komentāru: