trešdiena, 2007. gada 17. oktobris

PĀRDOMAS - Mk. 5:25-34

25 Un tur bija kāda sieva, kas jau divpadsmit gadus slimoja ar asiņošanu.
26 Un tā daudz bija cietusi no daudziem ārstiem un iztērējusi visu savu rocību un palīdzību nebija atradusi, bet slimība bija kļuvusi vēl ļaunāka.
27 Šī, par Jēzu dzirdējusi, nāca ļaužu pulkā un aizskāra no mugurpuses Viņa drēbes,
28 jo tā sacīja: "Ja vien Viņa drēbes aizskaršu, tad tapšu vesela."
29 Un tūdaļ viņas asins avots izsīka un viņa manīja savās miesās, ka no tās kaites bija dziedināta. 30 Un Jēzus tūdaļ, Sevī nomanīdams, ka spēks no Viņa izgājis, apgriezās ļaudīs un sacīja: "Kas Manas drēbes aizskāris?"
31 Un Viņa mācekļi Viņam sacīja: "Tu redzi, ka ļaudis Tev spiežas virsū, un Tu saki: kas Mani aizskāris?"
32 Un Viņš skatījās un gribēja to ieraudzīt, kas to bija darījusi.
33 Bet sieva, izbijusies un drebēdama, zinādama, kas ar viņu noticis, nāca un krita Viņa priekšā pie zemes un pateica Viņam visu patiesību.
34 Bet Viņš uz to sacīja: "Mana meita, tava ticība tev ir palīdzējusi. Ej ar mieru un paliec vesela no savas kaites."
Marka 5:25-34

Šorīt lasīju šo nodaļu un tā man lika domāt...
  1. Jocīgi, ka Jēzus jautā - "Kas manas drēbes aizskāris?" Esmu pārliecināts, ka Viņš zināja, kas tas bija, jo galu galā Viņš taču redz cilvēku sirdis un prātus. Kā gan Viņš nespētu ieraudzīt to cilvēku, kas Viņu aizskāra, bet šoreiz ne par to...
  2. Bija jādomā par to sievieti. Viņa jau ilgu laiku ir slimojusi(1. p), daudz ārstus izmēģinājusi, iespējams gājusi pie kādiem dziedniekiem, zīlniekiem, pūšļotājiem un sazin-vēl-ko un iztērējusi tur visu savu rocību (2. p). Interesanti tur rakstīts "CIETUSI no daudziem ārstiem". Iespējams apkrāpta, varbūt kāds licis maksāt "pateicību", bet līdzēt tāpat neko nav spējis. Un tomēr, viņa diez vai būtu devusi savu naudiņu, ja nebūtu ticējusi, ka tas līdzēs... Tad nu šādā situācijā, kad izmēģināts ir ļoti daudz kas, bet nekas nav līdzējis, viņa redz, ka ir "Kāds", kas dziedina un dara brīnumus. Vai es līdzīgā situācijā nedomātu, ka tā ir vēl viena no iespējām? Nevis, ka tā būt iespēja. Esmu pārliecināts, ka Jēzus darbojas tur, kur ir tīra ticība tikai un vienīgi Viņam; kur Viņš nav "viens no" variantiem, bet ir Vienīgais variants; kur nav citu iespēju, rezerves plāns, plāns "B". Acīm redzot, šai sievietei bija šāda ticība. Vai tas nav apbrīnojami, spēt tik tīri ticēt uz Jēzu, kad tik daudz kas dzīvē jau ir pievīlis? Vai Tava dzīve ir dziedināta?

3 komentāri:

viuks teica...

Vai tad nevarētu būt, ka bez dziedniekiem un pūšļotājiem tai laikā bija arī parastie ārsti vulgaris? Pie tiem jau ar var visu notērēt.

Andrejs teica...

Es jau arī nesaku, ka nebija, vai ka viņa jau tur nav paspējusi 'paviesoties'...
<><

viuks teica...

Es atkal saku, ka varbūt viņa pie dziedniekiem nemaz nebija.