otrdiena, 2007. gada 16. oktobris

PĀRDOMAS - Atklājums Londonā

Avots - ebaznica.lv

Kā ziņo laikraksts “Svētdienas Rīts”, seno Austrumu pārzinātājs, austriešu profesors Mihaels Jursa Britu muzejā izdarījis atklājumu, kas apstiprina Vecajā Derībā vēstīto.

Zinātnieks muzejā atradis plāksni, uz kuras uzrakstīti babiloniešu ierēdņu vārdi, un starp tiem ir arī Bībelē minētie. Pieminēts Nebukadnecars II, kas pieminēts Jeremijas grāmatas 39.nodaļā. 587.gadā pirms Kristus, kad tika iekarota Jeruzaleme, viņš gādāja par to, ka pravietis Jeremija tika pasargāts no izsūtīšanas Babilonijas trimdā. Uz māla plāksnes ir uzrakstīts arī lietu saraksts, ko Nebukadnecars dāvinājis kādam Babilonijas templim.

Britu muzejā ir daudz šādu plākšņu, taču ķīļuraksts ir ļoti sarežģīts, un lielākā daļa no tekstiem nav vēl atšifrēta. Jursa ir viens no retajiem zinātniekiem, kas prot rakstīt ķīļurakstu.

Līdz šim atšifrēto plākšņu uzraksti saturēja vienīgi ķēniņu vārdus. Tāpēc pašreizējais atradums ir sensācija, uzskata muzejs. Un vienlaikus tā ir arī liecība ārpus Bībeles, kas apliecina Bībelē rakstītā patiesīgumu.

Nav komentāru: