trešdiena, 2007. gada 21. novembris

IT - bloggera apmeklējuma skaitītājs

Varbūt, ka nevien man, bet arī Tev ir bijusi vēlēšanās uzzināt vai (un, ja, jā, tad cik daudz un bieži) tiek apmeklēts mans/Tavs blogs. Droši vien ilgs laiks nepagāja, lai secinātu, ka pats bloggers šādu feeču nepiedāvā, bet piedāvā vienu citu - "Pievienot trešo personu funkcionalitāti vai citu kodu savam emuāram" (tā atrodama sava bloga augšējā labajā malā nospiežot "Individualizēt" -> "Pievienot lapas elementu").
Bet pirms dodamies tur ir jāizveido kods, ko iekopēt attiecīgajā lodzinā, tādēļ... :
  1. Dodamies uz statcounter.com un izveidojam savu kontu.
    Starp citu, counteri var pielikt arī citām lapām, bet šim ir īpaša 'sadarbība' ar blogger.com.
    Pieņemu, ka ir arī citi counteri, droši vien smukāki utt, bet pagaidām mani apmierina arī šis.
  2. Kad konts izveidots, jāiziet cauri diezgan vienkāršam veidnim (wizard) un mēs nonākam pie tā, ka tiek uzģenerēts javascript kods, kas jāievieto blogger mājas lapā.
  3. Lai arī tur ir norādīts, ka kods jāiekopē pie rindiņas "Powered by Blogger" (kas nav nepareizi), tomēr tas nav vienīgais veids un man ērtāks šķita jau sākumā pieminētais - 'pievienotot trešo personu funkcionalitāti vai citu kodu savam emuāram'. Tas darās pavisam vienkārši:
    - atveram lapas elementu "HTML/JavaScript. Pievienojiet trešo personu funkcionalitāti vai citu kodu savam emuāram."
    - Virsrakstā ierakstam kādu nosaukumu, kas parādīsies virs skaitītāja (šajā gadījumā - "Tu esi šīs lapas apmeklētājs Nr.:")
    - Saturā iekopējam uzģenerēto javascript kodu.
  4. That's all falks! :)
Var mēģināt kopēt kodu līdzīgi kā bija ieteikts statcounter.com mājas lapā, bet man, piemēram, neizdevās atrast kur kodā būtu tā rindiņa 'Powered by Blogger' (lapas kodu var atrast: "Individualizēt" -> "Veidne" -> "Rediģēt HTML" . Uzģenerēto kodu iekopēju apakšā, piemēram, uzraiz pēc rindiņas 'div id="'sidebar-wrapper'"'. Tādā gadījumā skaitītājs atradīsies uzreiz zem 'apakšvirsraksta' (ja tā to varētu saukt) joslas (šajā gadījumā - "Par to, kas labs un bez maksas (bet ne tikai).")

Ieejot savā kontā iekš statcounter.com iespējams redzēt daudz plašāku statistiku par lapas apmeklējumiem, kas, manuprāt, arī ir visai interesanti (vismaz sākumā ;) )

Nu tad - uz priekšu, tīģeri!
<><

4 komentāri:

Unknown teica...

tencinu par informāciju, viennozīmīgi noderēja :)

viuks teica...

Šis ir labāks ;)
http://stats.tunt.lv/register.php?jauns=1

Andrejs teica...

Ar ko?
<><

viuks teica...

Ar to, ka mans vedējtēvs uzmeistarojis :). Un ar to, ka ir saprotams, bez nevajadzīgām fīčām.